Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
8813
0

Олег БАРАН: «До Львова приїде фіналіст Ліги чемпіонів»

Президент ВК «Барком-Кажани» Олег БАРАН про зіркових гостей, які приїдуть до Львова

Олег БАРАН: «До Львова приїде фіналіст Ліги чемпіонів»

Президент волейбольного клубу «Барком-Кажани» Олег Баран поділився враженнями від виступу оновленої команди на «Кубку Лева», розповів про завдання команди на двох міжнародних турнірах у Польщі, а також про те, які зіркові гості приїдуть до Львова на початку жовтня.

- Олеже Володимировичу, які враження від виступу команди на «Кубку Лева»?
- Позитивні. Смак перемоги нашої команди уже відчувається. Звісно, прикро, що в четвертій партії не змогли дотиснути «Локомотив». Можливо, не все в житті так має бути просто. Аби вигравати в таких серйозних суперників, треба довго до того йти. Тільки важкою працею можна досягнути певних результатів. Можливо, нам ще зарано було обігрувати «Локомотив» (сміється).

- Чого забракло для того, аби стати переможцями «Кубка Лева»?
- Зіграності, впевненості у гравцях. Команда ще сирувата, гравці не так давно працюють разом. Наш капітан і водночас зв’язуючий Віталій Осадца наразі не має впевненості на кого можна понадіятися в ту чи іншу хвилину, кому краще віддати передачу. Зіграність команди ще в процесі, хто б що не говорив. Неможливо за два місяці все налагодити на дуже хорошому рівні. Хлопці ще не повністю розуміють один одного з півслова. На «Кубку Лева» сподобалося те, що в команди появився характер, а також команда бореться і старається. В будь-якій справі поважаю професіоналів, і вважаю, що «Кажани» прийшов відповідний професіонал, який зможе багато чого навчити не тільки гравців, а й молодих тренерів. Волейбольна школа у Львові отримала певний поштовх, оскільки має тепер в кого повчитися.

- З Ваших слів зрозуміло, що тренерський почерк поляка Яна Суха відчувається уже зараз.
- Звичайно. На відміну від інших команд української Суперліги, «Кажани» вийшли з відпустки найшвидше. Він бачив які в гравців були проблеми і відповідно давав відпрацьовувати такі технічні елементи. Чесно кажучи, не очікував, що за два місяці буде такий результат. Він підняв бойових дух та технічні сторони. Незважаючи на це, роботи у нього ще чимало.

- Зараз команди їде на два міжнародні турніри до Польщі. Чого очікуєте від цих турнірів? Чи ставите конкретні завдання перед командою?
- У Польщі «Кажани» зіграють достатньо матчів. Очікую, що гравці ще краще зіграються і покращать своє командне розуміння. З суперниками на турнірах буде непросто, оскільки усі команди будуть досвідченими. У першому турнірі будуть три команди з першої ліги. Після цього турніру у Вишкуві зіграємо спаринг з командою польської Суперліги «Радомом». Це команда, де є чимало хороших іноземних гравців. До речі, її тренує аргентинець, який свого часу багато де працював у Європі. На другому міжнародному турнірі, що відбудеться у Сувалках, гратимуть дві команди з найкращої польської ліги, а саме «Варшавська Політехніка» та «Лотос Трефл», а також «Кажани» та господарі «Слєпск Сувалки». До речі, команда «Лотос Трефл» є віце-чемпіоном Польщі.

З таким тренером, як Ян Сух, мало що хлопців прошу. Його амбіції та бажання є такі, аби вигравати та привозити до Львова призові кубки. З Польщі, коли були на зборах, один кубок уже привезли, і відповідно якщо знову до Львова хлопці щось привезуть, будемо тільки раді. Нашими суперниками у Польщі будуть команди високого рівня, тому, звичайно, нам буде що у них повчитися. Відповідно, ще краще підготуємося до гри проти польського чемпіона «Ресовії», який на початку жовтня приїде до Львова.

- До речі, як вдалося запросити до Львова фіналіста Ліги чемпіонів?
- Наш тренер Ян Сух свого часу працював в цій команді, тому добре знає її керівництво. Нам вдалося зустрітися, познайомитися та домовитися про певні кроки розвитку та популяризації волейболу. Було цікаво поспілкуватися та обговорити, для прикладу, як правильно формувати структуру клубу. Для популяризації волейболу у Львові та Україні домовилися, що на початку жовтня вони приїдуть до нас. З Жешува до Львова не так далеко, тому «Ресовія» тут може знайти для себе додаткового вболівальника. Скажімо, люди зі Львова, можливо, поїдуть до Жешува на матчі Ліги Чемпіонів за участю «Ресовії». А чому б ні? Що цікаво, до Львова приїде не тільки команда, а й частина їхніх спонсорів. Усі хочуть побачити Львів, адже – це гарне європейське місто. Хочемо, аби вони поєднали корисне з приємним – не тільки грали у волейбол, а й подивилися на наше місто.

Наразі ситуація така, що матч в палаці спорту «Галичина» однозначно буде 3 жовтня. Щодо матчу 2 жовтня наразі є певні розбіжності, оскільки поляки нам мають прислати свій план перебування у Львові.  Попередньо є домовленість, що у п’ятницю проведемо спільне тренування, а в суботу зіграємо уже товариський міжнародний матч.

- Перший тур чемпіонату, я якому «Кажани» на виїзді мали б зіграти проти «Вінниці», буде перенесений.
- Так. Домовилися з федерацією волейболу України, а також з керівництвом ФК «Вінниці», що ці матчі будуть перенесені. Вони відбудуться у середині жовтня.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Суперфинал волейбольной Лиги чемпионов пройдет в турецкой Анталье
Волейбол | 25 марта 2024, 11:48 0
Суперфинал волейбольной Лиги чемпионов пройдет в турецкой Анталье

5 мая сперва состоится женский финал, а затем главный трофей турнира разыграют мужчины

ЗИНЧЕНКО: «Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя старым»
Футбол | 28 марта 2024, 16:12 4
ЗИНЧЕНКО: «Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя старым»

Полузащитник сборной Украины прокомментировал выход команды на Евро-2024

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.