Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 17 октября 2017, 09:37
1044
0

Бубка зустрівся з керівництвом Європейської конфедерації волейболу

В ЄКВ пообіцяли допомогти в розвитку волейболу в Україні

| Обновлено 17 октября 2017, 09:37
1044
0
Бубка зустрівся з керівництвом Європейської конфедерації волейболу
НОК

Олімпійському домі президент НОК Сергій Бубка зустрівся з президентом Європейської конфедерації волейболу Александаром Боричичем і членом правління ЄКВ Здеславом Барачем. У зустрічі також взяв участь президент Федерації волейболу України Михайло Мельник.

Співрозмовники обмінялися думками щодо розвитку волейболу в Європі загалом та Україні зокрема.

«Волейбол – популярний і видовищний вид спорту, що має свої вагомі переваги над іншим. Це гра, яка приносить масу позитивних емоцій. Україна пишається видатними Олімпійськими чемпіонами з волейболу: Юрієм Поярковим, Юрієм Венгеровским, Едуардом Сибіряковим, Володимиром Бєляєвим, Володимиром Івановим, Федором Лащоновим і багатьма іншими», - наголосив Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни відзначив, що останнім часом відчувається суттєвий підйом в розвитку українського волейболу. Зокрема, у 2017 році жіноча і чоловіча збірні України здобули чудові перемоги в Євролізі, є досягнення на юніорських і юнацьких рівнях. На високому рівні пройшли змагання жіночих команд Євроліги у нас в Україні, в чудовому прикарпатському Івано-Франківську.

Сергій Бубка також підкреслив, що Національний олімпійський комітет України розглядає підтримку і співпрацю з федераціями як пріоритетне і стратегічний напрям - більше 70% загального бюджету НОК через різні програми направляється національним федераціям для допомоги спортсменам і тренерам, ефективної діяльності суб’єктів олімпійського руху. Президент НОК висловив вдячність керівництву Федерації волейболу України за тісну співпрацю і повне взаєморозуміння.

Александар Боричич відзначив вагомий прогрес України в розвитку волейболу, зазначивши, що це гарний приклад для інших країн як потрібно рухатись вперед.

Учасники зустрічі приділили особливу увагу питанням впровадження і реалізації шкільних волейбольних проектів, забезпечення загальноосвітніх закладів необхідним спортивним інвентарем, розвитку жіночих програм та проведенню міжнародних жіночих волейбольних турнірів для різних вікових категорій, зокрема на території України, а також необхідності організації суддівських і тренерських міжнародних семінарів на території України.

Керівники Європейської конфедерації волейболу поінформували також про плани щодо розвитку волейболу на снігу – нової дисципліни, яка набирає популярності та згодом може увійти до програми зимових Олімпійських ігор.

З урахуванням змін у форматі проведення провідних міжнародних турнірів з волейболу співрозмовники наголосили також на важливості участі національних збірних України в найпрестижніших турнірах, що сприятиме подальшому розвитку волейболу в нашій країні.

Источник НОК Украины
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.